Как да стигнете

Родопската теснолинейка е редовна жп линия, обслужвана от БДЖ, и за нея важат стандартните условия за пътуване с влак. Можете да се качите и да пътувате от всяка гара или спирка по маршрута, по-големите сред които са Септември, Велинград, Якоруда, Разлог, Банско и Добринище. Всеки ден има по 4 влака в посока. Ако не се намирате в някой от изброените градове, то имате следните опции за посещение:

ВЛАК

От почти всяка точка на Централна и Южна България има удобни ежедневни връзки с влак до гара Септември. Ако желаете да пътувате с теснолинейката и идвате с влак до Септември, препоръчваме да си закупите билет за желаната дестинация по трасето на теснолинейката директно още на началната гара на пътуването Ви. Например, ако идвате от София и искате да пътувате до Добринище, още на гара София поискайте билет София-Добринище, а не си купувайте билет само до Септември. Разписанието на влаковете, правещи връзка с теснолинейката можете да видите ТУК или в онлайн-пътеводителя на БДЖ. Ако имате нужда от помощ с планирането на пътуването, пишете ни! С удоволствие ще помогнем!

АВТОМОБИЛ

Можете да дойдете до гара Септември и с личен автомобил. До гарата няма охраняем паркинг, но в съседство се намира районното полицейско управление и е сравнително безопасно да паркирате на улицата пред гарата и да оставите колата там за ден или два. Ако идвате от област Благоевград, Ви е по-удобно да дойдете с колата до Разлог, Банско или Добринище и да се качите на теснолинейката оттам.

АВТОБУС

От Благоевград има автобуси до Разлог, Банско и Добринище, с които също можете да достигнете теснолинейката. За разписанията им проверете на съответната автогара.